پس از جنگ بين آذربايجان و ارمنستان و پيروزي نسبي باكو در جنگ قره باغ ، الهام علي اف ، رئيس جمهور آذربايجان نوعي غرور كاذب را تجربه كرد و سعي كرد از فضاي ايجاد شده بين آذربايجاني و تركي استفاده كند ، بنابراين آذربايجان و الهام علي اف شخصاً سعي در گسترش خود دارند. …
آذربايجان و بازي با آتش https://maanews.ir/آذربايجان-و-بازي-با-آتش/ Sat, 02 Oct 2021 13:32:25 0000 عمومي https://mail.maanews.ir/آذربايجان-و-بازي-با-آتش/ پس از جنگ بين آذربايجان و ارمنستان و پيروزي نسبي باكو در جنگ قره باغ ، الهام علي اف ، رئيس جمهور آذربايجان نوعي غرور كاذب را تجربه كرد و سعي كرد از فضاي ايجاد شده بين آذربايجاني و تركي استفاده كند ، بنابراين آذربايجان و الهام علي اف شخصاً سعي در گسترش خود دارند. …
پس از جنگ بين آذربايجان و ارمنستان و پيروزي نسبي باكو در جنگ قره باغ ، الهام علي اف ، رئيس جمهور آذربايجان نوعي غرور كاذب را تجربه كرد و سعي كرد از فضاي ايجاد شده بين آذربايجاني و تركي استفاده كند ، بنابراين آذربايجان و الهام علي اف شخصاً سعي در گسترش خود دارند. حوزه نفوذ در قفقاز ، آسياي مركزي و درياي خزر با ايجاد جبهه وسيع.
اظهارات اخير الهام علي اف در مصاحبه با خبرگزاري آناتولي تركيه و اتهامات غير منطقي عليه ايران نشان داد كه رئيس جمهور آذربايجان هرگز تاريخ و جغرافياي آذربايجان را مطالعه نكرده است و بايد احساس كند كه آذربايجان زماني بخشي از ايران ايران بوده است.
از سوي ديگر ، حمايت رجب طيب اردوغان ، رئيس جمهور تركيه از سياست تهاجمي الهام علي اف نشان داد كه تركيه و حزب عدالت و توسعه در تلاشند تا روياي ايجاد امپراطوري نئوثماني را تجديد كنند و بنابراين تركيه و آذربايجان اين منطقه را تجديد مي كنند. از سوي ديگر ، اين رژيم نامشروع در تلاش است تا با ايران مقابله كرده و ايران را منزوي كند تا يك كمربند امنيتي و نظامي در اطراف ايران ايجاد كند تا ناامني در داخل ايران ايجاد شود.
حضور وزير خارجه رژيم صهيونيستي در بحرين و مانورهاي نظامي مشترك تركيه ، آذربايجان و اسرائيل در واقع بخشي از استراتژي شوم اسرائيل براي حضور فيزيكي در اطراف ايران از اربيل در منطقه كردستان تا جنوب خليج فارس و جنوب قفقاز است. اين كشور با بحران امنيتي و نظامي روبرو است و تلاش مي كند ناامني در داخل ايران را به مرز ايران نزديك كند. به همين دليل ، ايران در تلاش است تا با صلح آميز رژيم صهيونيستي و آذربايجان را با حركات ديپلماتيك كه موضوع اظهارات اخير علي اف و جنبش هاي مشترك تركيه است ، مهار كند ، اما صبر و خويشتن داري ايران در نهايت محدوديتي دارد و ايران سازوكارهاي لازم براي مخالفت را دارد. تركيه و آذربايجان
اكثر مردم آذربايجان با سياست علي در قبال ايران مخالف هستند و ايران از نظر اعتقادي و قومي در بين مردم جمهوري آذربايجان نفوذ زيادي دارد. آنها رژيم الهام علي اف را سرنگون خواهند كرد.
از سوي ديگر ، آسيب پذيري تركيه بسيار جدي است. حضور 15 ميليون شيعه و علوي و 20 ميليون كرد كه تقريبا نيمي از جمعيت تركيه را تشكيل مي دهند ، به شدت به نفع ايران است ، بنابراين ايران م theثرترين كشور در جامعه تركيه و در نتيجه جمهوري اسلامي ايران محسوب مي شود. با پرهيز به مخالفت با ايران پرداخته و در صورت امكان شرايط ، ايران بليط ديگري را براي برنده شدن ارائه مي كند و از حركات الهام گرفته از علي اف كه توسط ايالات متحده ، اسرائيل و تركيه حمايت مي شود ، كاسته مي شود.
* تحليلگر امور بين الملل
چاپ شده در روزنامه آرمان شنبه ، 10 اكتبر