افزايش قيمت پروتئين ها ، مانند گوشت قرمز ، مرغ ، ماهي ، شير و محصولات لبني از ابتداي امسال منجر به افزايش نسبي تقاضا براي برخي از محصولات غذايي جايگزين مانند سويا ، حبوبات و ماكاروني شده است. به گزارش اخبار ما ، روزنامه “همشهري” در ادامه نوشت: “به گفته فعالان صنفي ، در …
كاهش ۳۵ درصدي تقاضاي خريد مواد غذايي https://maanews.ir/كاهش-۳۵-درصدي-تقاضاي-خريد-مواد-غذايي/ اخبار ما Sat, 04 Sep 2021 23:23:08 0000 عمومي https://maanews.ir/كاهش-۳۵-درصدي-تقاضاي-خريد-مواد-غذايي/ افزايش قيمت پروتئين ها ، مانند گوشت قرمز ، مرغ ، ماهي ، شير و محصولات لبني از ابتداي امسال منجر به افزايش نسبي تقاضا براي برخي از محصولات غذايي جايگزين مانند سويا ، حبوبات و ماكاروني شده است. به گزارش اخبار ما ، روزنامه “همشهري” در ادامه نوشت: “به گفته فعالان صنفي ، در …
افزايش قيمت پروتئين ها ، مانند گوشت قرمز ، مرغ ، ماهي ، شير و محصولات لبني از ابتداي امسال منجر به افزايش نسبي تقاضا براي برخي از محصولات غذايي جايگزين مانند سويا ، حبوبات و ماكاروني شده است.
به گزارش اخبار ما ، روزنامه “همشهري” در ادامه نوشت: “به گفته فعالان صنفي ، در 50 ماه نخست امسال ، به دليل رواج تاجگذاري ، كاهش تعداد مهماني ها ، عزاداري ها و عروسي ها و كاهش قدرت خريد مشتريان ، غذا مصرف 35 درصد كاهش يافت. “علاوه بر اين ، شرايط توليد داخلي ، واردات و عرضه برخي محصولات غذايي مانند غلات ، گوجه فرنگي ، سويا و غيره.” آنها باعث شدند قيمت اين اقلام نسبت به سال گذشته 2 تا چندين برابر افزايش يابد. در مورد وضعيت بازار و قيمت هاي بانكي اين اقلام با قاسم علي حسني ، دبيركل اتحاديه بانكداران مواد غذايي صحبت كرديم.
وضعيت بازار بانكي و تقاضاي غذا چگونه است؟
بر اساس مطالعات اتحاديه بانكداران مواد غذايي ، مصرف غلات و ساير محصولات غذايي از ابتداي امسال تا پايان ماه ژوئيه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 35 درصد كاهش يافته است. دلايل اصلي اين كاهش تقاضا افزايش قيمت و دو برابر شدن قيمت برخي از اين اقلام ، كاهش مهماني ها ، عروسي ها و عزاداري ها به دليل پهن شدن تاج و همچنين كاهش ضايعات مواد غذايي بود. با كاهش 35 درصدي تقاضاي غذايي ، به دليل افزايش قيمت اقلام پروتئيني مانند گوشت قرمز ، مرغ ، شير و محصولات لبني ، ماهي و برنج ، بسياري از مصرف كنندگان پروتئين هاي سنتي را در سبد خانگي جايگزين ساير غذاها كرده اند. ما اين روند را با افزايش قيمت و كاهش مصرف تقريباً در تمام محصولات غذايي شاهد بوديم و در برخي از محصولات مانند برنج ايراني ، اين كاهش تقاضا بيشتر بوده است زيرا برخي از خانوارها به استفاده از ماكاروني به عنوان جايگزين برنج روي آورده اند. با افزايش قيمت .گوشت قرمز استفاده از سويا را به عنوان غذاي جايگزين افزايش داده است.
آيا اين دليل افزايش قيمت سويا بوده است؟
از ابتداي سال جاري ، به دليل گراني گوشت و جايگزيني آن با اين ماده غذايي ارزشمند ، شاهد بازار گرم سويا بوديم ، بنابراين تقاضا براي سويا در بازار به دليل قيمت بالاي گوشت بيش از 70 درصد افزايش يافته است. گوشت علاوه بر جايگزيني سويا در سبد مصرفي بسياري از خانوارهاي كم درآمد با گوشت گوسفندي و گوشت گاو قرمز ، بسياري از توليدكنندگان صنعتي و غذايي سويا را در محصولات خود جايگزين گوشت قرمز كرده يا سهم اين غذا را در محصولات خود بسيار افزايش داده اند. با توجه به اين شرايط ، قيمت عمده فروشي هر كيلوگرم سويا به 21000 تا 22000 تومان افزايش يافت. در حالي كه قيمت دولتي هر كيلوگرم سويا وارداتي با ارز از 4200 تومان تا 6800 تومان متغير است. افزايش تقاضا و مصرف سويا در بخش انساني و خوراك دام منجر به افزايش شديد قيمت سويا شده است. با اين روند ، از ابتداي سال جاري ، قيمت عمده فروش هر كيلوگرم سويا 200 درصد افزايش يافته و تقاضا براي سويا در مرداد ماه امسال 70 درصد نسبت به سال گذشته افزايش يافته است. يك كيلوگرم سويا يك پنجم قيمت يك كيلوگرم گوشت قرمز است.
رب گوجه فرنگي نيز يكي از محصولات غذايي است كه اين روزها با افزايش قيمت مواجه است ، دليل اين قيمت بالا چيست؟
بخشي از افزايش قيمت رب گوجه فرنگي در نتيجه كمبود و كاهش توليد گوجه فرنگي و افزايش قيمت برخي نهاده هاي ديگر براي توليد رب مانند قوطي و قوطي است. از ابتداي امسال ، كمبود بارندگي ، گرماي زياد يا يخبندان در برخي مناطق منجر به كاهش توليد و برداشت گوجه فرنگي و ميزان رب استخراج شده از اين محصول شده است ، زيرا قبلا 800 گرم رب گوجه فرنگي به ازاي هر كيلوگرم رب گوجه فرنگي بود. از هر 4 مورد استخراج مي شود ، اما در حال حاضر كم آبي و حرارت باعث مي شود گوشت كمتري (يا ساير ريزمغذي ها) در گوجه فرنگي توليد شود و با هر 4 كيلوگرم و 500 گرم گوجه فرنگي 800 گرم رب استخراج مي شود. علاوه بر اين ، ميزان گوجه فرنگي برداشت شده از گياهان گوجه فرنگي كاهش يافته است ، بنابراين اگر قبلاً 2-3 بار گوجه فرنگي از گياهان برداشت مي شد ، اين مقدار در حال حاضر براي مدتي كاهش يافته است و كمبود آب و افت فشار آب در چاه هاي كشاورزي نيز باعث ايجاد آب شده است. كمبود ، تضعيف و عملكرد كم گوجه فرنگي. يكي ديگر از عوامل م inثر در افزايش قيمت رب گوجه فرنگي ، جهش صادرات اين محصول بود. در اين شرايط ، قيمت عمده قوطي 800 گرم رب گوجه فرنگي با درب ، كه در سال 1997 به 19000 تومان رسيد اما به دليل كاهش تقاضا به 11000 تومان كاهش يافت ، بسته به قيمت ، اكنون دوباره به 19000 تا 22000 تومان افزايش يافته است. نام تجاري محصول. ، كه نشان دهنده افزايش 50 تا 60. است. قيمت بانك اين محصول. از اين نظر ، قيمت رب گوجه فرنگي به قيمت 97 و حتي بيشتر افزايش يافته است.
لوبيا همچنين جايگزين پروتئين است. وضعيت بازار و قيمت اين اقلام چگونه است؟
كاهش سطح زير كشت و توليد غلات ، به ويژه انواع باراني ، وابستگي كشور به واردات اين محصولات را به دليل كاهش شديد بارندگي و خشكسالي افزايش داده است. 70 درصد نياز غلات كشور از طريق واردات تامين مي شود. بيشتر عدس از كانادا و سپس از روسيه وارد مي شود. عدس كانادايي به دليل اندازه و يكنواختي زياد به طور فزاينده اي توسط خانواده ها مصرف مي شود و عدس روسي به دليل اندازه كوچكتر براي توليد برخي غذاها مانند سوپ استفاده مي شود و در بازار خرده فروشي كمتر مورد استقبال قرار مي گيرد. بيشتر نخودهاي لازم از استراليا و تركيه و لوبيا از قرقيزستان و چين وارد مي شود. علاوه بر اين ، با توجه به اينكه كشور تازه برداشت غلات را آغاز كرده است ، نمي توان در مورد ميزان توليد داخلي و نياز به واردات اين اقلام در سال جاري اظهار نظر كرد و ميزان واردات اين اقلام بيشتر به ارز بستگي دارد. مورد نياز واردكنندگان بانك مركزي با اين روند ، متوسط قيمت عمده حبوبات از 20 به 45 درصد افزايش يافت.
وضعيت بازار عمده فروشي روغن نباتي و شكر چگونه است؟
قيمت دولتي روغن نباتي از ابتداي سال جاري تا كنون 35 درصد افزايش يافته است. قيمت شكر نيز در دو مرحله 90 درصد افزايش يافت. با اين حال ، علاوه بر كاهش مصرف اين اقلام در سبد مصرفي خانوارها ، شيوع بيماري عروق بيماري كرونا قلب و عدم حضور مهماني ، عزاداري و عروسي نيز در كاهش تقاضاي شكر و روغن م effectiveثر بود. هيئت ها به ميزان قابل توجهي كاهش يافته است.
قيمت برنج هاي ايراني و وارداتي از ابتداي امسال چقدر افزايش يافته است؟
قيمت عمده فروشي هر كيلوگرم برنج ايراني از ابتداي امسال 48 درصد افزايش يافته و از 21 هزار تومان به 46 هزار تومان رسيده است. كمبود و هزينه هاي بالاي برخي از نهاده هاي توليدي مانند كود و سموم دفع آفات و همچنين هزينه نيروي كار و ممنوعيت واردات برنج خارجي منجر به افزايش قيمت برنج ايراني شده است. با وجود كاهش واردات ، قيمت عمده برنج خارجي تايلندي و هندي از ابتداي امسال تغيير چنداني نكرده و به ترتيب به 19 تا 23 هزار و 500 تومان مي رسد و قيمت هر كيلوگرم برنج سفيد پاكستاني حدود 27 است. هزار تومان قيمت برنج خارجي نسبت به 2 ماه قبل تغييري نكرده است ، قيمت برنج وارداتي با نصف ارز در بندرعباس حدود 23 هزار تن است اما با نرخ 19 هزار و 500 تا 23 تن به فروش مي رسد. قيمت 45000 تن برنج ايراني نيز منطقي به نظر مي رسد زيرا كشاورزي با تورم بالا يك سال منتظر بوده است تا هر كيلو برنج با كيفيت ايراني را با نرخ بانكي 43000 تومان و قيمت خرده فروشي 45000 تومان بفروشد ، اما واقعيت اين است كه اين است كه درآمد و قدرت خريد مردم كاهش يافته است و اين وضعيتي است كه قيمت برنج ايراني را براي بسياري از مردم گران مي كند.
وضعيت بازار بانكي شما در زمينه چاي و كنسرو ماهي چگونه است؟
مي توان گفت چاي خارجي يكي از معدود كالاهايي است كه در 60 ماه گذشته قيمت آن زياد نشده است. اين كشور به 80 هزار تن چاي نياز دارد كه تنها 5 درصد از اين نياز از چاي توليد داخل تامين مي شود ، بنابراين افزايش قيمت چاي ايراني تأثير كمي بر نرخ بازار بانكداري چاي و قيمت عمده كيلوگرم فله دارد. چاي از 70 تا 140 هزار بسته به نوع و كيفيت تومان متفاوت است كه اين قيمت با توجه به ساير هزينه هاي بسته بندي شده با انواع مختلف چاي بسته بندي شده افزايش مي يابد. كنسرو ماهي يكي ديگر از كالاهايي است كه با ثبات بيشتر قيمت مواجه شده است زيرا افزايش قيمت اين كالاها زمينه را براي مصرف متعادل فراهم كرده است. آخرين افزايش رسمي قيمت كنسرو ماهي قبل از عيد امسال بود. با اين حال ، قيمت كنسرو ماهي به دليل افزايش هزينه هاي توليد به دليل قيمت بالاي ماهي و كنسرو ، دوباره افزايش مي يابد. اكنون متوسط قيمت عمده فروشي هر قوطي ماهي 19 تا 21 هزار تومان است و قيمت خرده فروشي اين محصول بسته به نوع مارك و كيفيت از 25 تا 31 هزار تومان است.
انتهاي پيام