مرگ سرتيپ رياحي – اخبار ما

جديدترين اخبار و اطلاعات فناوري و رايانه را در اين وبگاه جستجو كنيد.

مرگ سرتيپ رياحي – اخبار ما

۵ بازديد

پس از كودتاي 28 مرداد و سقوط دولت مصدق ، وي محاكمه و به زندان محكوم شد. فهرست اتهامات وي با دستگيري نصيري و خلع سلاح گارد شاهنشاهي آغاز شد و با حذف نام شاه از پادگان صبح در پادگان پايان يافت. او به اعدام محكوم شد ، اما سرانجام به دليل “مقاومت در برابر …

مرگ سرتيپ رياحي – اخبار ما https://maanews.ir/مرگ-سرتيپ-رياحي-اخبار-ما/ اخبار ما Thu, 05 Aug 2021 20:20:20 0000 عمومي https://maanews.ir/مرگ-سرتيپ-رياحي-اخبار-ما/ پس از كودتاي 28 مرداد و سقوط دولت مصدق ، وي محاكمه و به زندان محكوم شد. فهرست اتهامات وي با دستگيري نصيري و خلع سلاح گارد شاهنشاهي آغاز شد و با حذف نام شاه از پادگان صبح در پادگان پايان يافت. او به اعدام محكوم شد ، اما سرانجام به دليل “مقاومت در برابر …

پس از كودتاي 28 مرداد و سقوط دولت مصدق ، وي محاكمه و به زندان محكوم شد. فهرست اتهامات وي با دستگيري نصيري و خلع سلاح گارد شاهنشاهي آغاز شد و با حذف نام شاه از پادگان صبح در پادگان پايان يافت. او به اعدام محكوم شد ، اما سرانجام به دليل “مقاومت در برابر خيزش ملي و مخالفت با رژيم سلطنتي” تنها به سه سال زندان محكوم شد ، زيرا مرد مصدق مسئوليت همه چيز را بر عهده گرفت.

به گزارش اخبار ما ، اين روزنامه اعتماد وي نوشت: “محمدتقي رياحي در چالشتر متولد شد. نزديك شهركرد ، كه در آن زمان بخشي از استان اصفهان بود اما از آكادمي هنر تهران فارغ التحصيل شد و سپس به دانشكده افسري رفت.

در اوايل دوران سلطنت رضاشاه به همراه گروهي از دانش آموزان براي ادامه تحصيل به فرانسه رفت. او در آنجا مكانيك و علوم نظامي خواند. سپس به ايران بازگشت و تصميم گرفت در ارتش خدمت كند.

او عاشق ارتش بود ، اما در دانشگاه نيز تدريس مي كرد. در سال 1330 سرتيپ شد و همزمان رئيس بخش نظامي اسلحه و مهمات شد.

اما او در آنجا نماند و با تشديد ملي شدن صنعت نفت ايران مجبور شد نقش ديگري را بپذيرد. وي از طريق مهدي بازرگان به آبادان رفت و مديريت پالايشگاه نفت آنجا را بر عهده گرفت.

آنها گفتند: رياحي توانسته از تعطيلي پالايشگاه جلوگيري كرده و سعي كند صنعت نفت كشور را تا حد ممكن در گردش نگه دارد. چند ماه بعد – در آغاز دومين دوره نخست وزيري مصدق – به وزارت دفاع رفت و دستورات دولتي را اجرا كرد.

فرمان بازنشستگي پيش از موعد توسط گروهي از مخالفان برجسته مصدق امضا شد و بسياري از آنها در پست هاي كليدي و كليدي باقي ماندند. سپس در مارس 1931 جانشين محمود بهارمست به عنوان رئيس ستاد ارتش شد و سعي كرد تنش هاي جاري بين ارتش و دولت را كنترل و مديريت كند و از تشديد بحران جلوگيري كند.

رياحي از آغاز جنبش نفت تا آخرين روز دولت مصدق ، دستورات نخست وزير را دنبال كرد ، اما – به گفته فردوس – به عنوان فرمانده كل به شاه وفادار ماند و از مخالفت با دربار اجتناب كرد. حتي وقتي دستور دستگيري نصيري را داد و توطئه را در 16 اوت خنثي كرد و از سقوط دولت جلوگيري كرد ، باز هم معتقد بود كه فرمانده كل ارتش نخست وزير نيست بلكه پادشاه است. اما پس از كودتاي 28 مرداد و سقوط دولت مصدق ، وي نيز محاكمه و به زندان محكوم شد.

فهرست اتهامات وي با دستگيري نصيري و خلع سلاح گارد شاهنشاهي آغاز شد و با حذف نام شاه از پادگان صبح در پادگان پايان يافت.

او به اعدام محكوم شد ، اما سرانجام به دليل “مقاومت در برابر قيام ملي و مخالفت با رژيم سلطنتي” تنها به سه سال زندان محكوم شد زيرا مصدق مسئوليت همه چيز را پذيرفت و گفت رياحي و ديگران به تازگي دستورات من را اجرا كرده اند و جنايتي رخ داده بود (كه اتفاق نيفتاد) ، به من باز مي گردد.

رياحي پس از گذراندن دوران محكوميت خود ، از دولت پهلوي جدا شد و به گفته باقر عاقلي (در كتاب زندگينامه افراد سياسي) ، “و تجارت پردرآمدي انجام دهيد و آن را بفروشيد. او ثروتمند شد.” مدت كوتاهي پس از خروج از ايران ، در فرانسه ساكن شد. جالب است كه وي پس از انقلاب به كشور بازگشت و – به دستور مهدي بازرگان ، رئيس دولت موقت – مدت كوتاهي وزير دفاع نيز بود. اما نه او و نه دولتي كه از وزيرش جان سالم بدر برده بود. “او دوباره به فرانسه رفت و در همان روز در سال 1988 در آنجا (در نيس) درگذشت.”

انتهاي پيام

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.