اخبار ما / مركزي معاون وزير دادگستري گفت: با تشكيل معاون حقوق بشر و امور بين الملل در وزارت دادگستري در دولت هاي تدبير و اميد ، ايجاد كلينيك هاي حقوق مدني مورد توجه قرار گرفت و تاكنون 100 كلينيك در استان ها فعال شده است. بحث شده است و تاكنون 26 كلينيك در اين …
فعاليت ۱۰۰ كلينيك حقوق شهروندي در كشور/تدوين ۱۵ عنوان كتاب حقوق كودك https://maanews.ir/فعاليت-۱۰۰-كلينيك-حقوق-شهروندي-در-كشور/ اخبار ما Wed, 20 Jan 2021 09:06:12 0000 جامعه https://maanews.ir/فعاليت-۱۰۰-كلينيك-حقوق-شهروندي-در-كشور/ اخبار ما / مركزي معاون وزير دادگستري گفت: با تشكيل معاون حقوق بشر و امور بين الملل در وزارت دادگستري در دولت هاي تدبير و اميد ، ايجاد كلينيك هاي حقوق مدني مورد توجه قرار گرفت و تاكنون 100 كلينيك در استان ها فعال شده است. بحث شده است و تاكنون 26 كلينيك در اين …
اخبار ما / مركزي معاون وزير دادگستري گفت: با تشكيل معاون حقوق بشر و امور بين الملل در وزارت دادگستري در دولت هاي تدبير و اميد ، ايجاد كلينيك هاي حقوق مدني مورد توجه قرار گرفت و تاكنون 100 كلينيك در استان ها فعال شده است. بحث شده است و تاكنون 26 كلينيك در اين زمينه ايجاد شده است و امروز بيست و هفتمين كلينيك در اراك راه اندازي مي شود.
محمود عباسي ، در جلسه اي با اعضاي هسته اصلي درمانگاه و انجمن تخصصي حقوق كودك در استان مركزي 1 بهمن ، گفت كه آنها بهترين وسيله براي كاهش آسيب هاي اجتماعي در زمينه زنان ، كودكان ، پيري و غيره هستند. كلينيك هاي حقوقي ماهيت آنها آكادميك است ، اما برخي كشورها آن را به نفع مردم به جامعه منتقل كرده اند.
وي گفت كه تحصيلات در مورد حقوق كودكان ، حقوق بشر ، حاكميت قانون و غيره است. وي از برنامه هاي اصلي اين كلينيك ها گفت: “كلينيك هاي حقوق كودكان در واقع داراي يك نهاد حقوقي مستقل با نظارت همه جانبه هستند به گونه اي كه ماهيت علمي آنها داشته باشد. از طرف ديگر انجمن علمي حقوق كودكان در كشور تاسيس شده است كه 60٪ اعضاي آن بايد علمي باشند. اعضا و سپس مي توانند نمايندگي خود را در استانها تاسيس كنند.
وي گفت: مديريت اين كلينيك ها به يك فرد دانشگاهي و دانشگاهي سپرده شده است و بايد از طريق وكلا و دانشجويان حقوق مشاوره داده شود و درمانگاه با حضور يك شوراي پنج نفره كلينيك شروع به كار كند.
دبير نهاد ملي كنوانسيون حقوق كودك با بيان اينكه معيار اصلي اين كلينيك ها و كارهاي اساسي آنها آموزش و ارتقا حقوق كودكان است ، افزود: اين كلينيك ها مشاوره و مديريت آسيب هاي اجتماعي را دنبال مي كنند. آسيب هاي وارد شده به كودك در مناطق مختلف به امور اجتماعي يا دادگستري يا دستگاه مناسب ارجاع مي شود.
وي با تأكيد بر اينكه كلينيك هاي حقوق كودكان از مكانيزم علمي ، دانشگاهي و هدفمندي براي دستيابي به اهداف بلند مدت به منظور حمايت از حقوق كودكان پيروي مي كنند ، تأسيس اين مراكز در شوراي شهرها و شهرداري ها ديده شده است. يكي از دلايلي كه آنها زير چتر انجمن هاي علمي قرار داشتند ادامه فعاليت اين كلينيك ها براي ايجاد رفتار تكاملي و حمايت همه جانبه بود و اين كلينيك ها مي توانند در محله ها ، مراكز فرهنگي ، فرهنگسراها و ساختارهاي مدني توسعه يابند و مطمئناً مي توانيم آينده را ببينيم. براي اينكه از اين طريق براي كودكانمان بهتر باشيم ، بايد اين كلينيك ها در شهرها نيز توسعه يابد.
عباسي افزود: 27 كلينيك در كشور ايجاد شده و حتي از يك صندوق برش استفاده نشده و از ظرفيت هاي موجود استفاده شده است. ظرفيت محدودي براي فعاليت اين كلينيك ها مورد نياز است ، اما بيشتر بازخورد را مي توان از عملكرد آنها دريافت كرد. و انجمن ها همچنين مي توانند از كمك هاي مردمي و خيريه بهره مند شوند.
وي در مورد تدوين 15 عنوان كتاب حقوق كودكان كه به زودي در اختيار انجمن و درمانگاه قرار خواهد گرفت ، اظهار داشت: كتاب ها به گونه اي ساخته شده اند كه آموزش هاي كودكان 6 تا 11 ساله به صورت داستان و تصوير ارائه مي شود. سال نيز آموزش تخصصي در موضوعات مختلف در نظر گرفته مي شود. اين و كار يك شهر دوستدار كودك در واقع مكمل يكديگر خواهد بود.
عباسي در مورد افزايش خشونت خانگي و خشونت عليه زنان ، به ويژه پس از همه گيري كرونا ، افزود: چالش هاي جدي قانوني در مراجعه به موارد اضطراري اجتماعي و خانه هاي امن وجود دارد و بايد آموزش هاي لازم ارائه شود. البته آموزش در زمينه كودكان نمي تواند به همه ارائه شود ، اما بايد از افراد حرفه اي استفاده شود.
وي درباره انتشار حقوق كودك انجمن تخصصي حقوق كودك اظهار نظر كرد و گفت: اين نشريه به چهار زبان منتشر مي شود.
عباسي افزود: در طرح دست نويس كرونا هزار اثر دريافت شده است كه از اين تعداد 200 اثر انتخاب شده و در عرصه بين المللي منتشر مي شود.
وي با اشاره به آغاز طرح ملي نظر سنجي حقوق كودكان كه به صورت آزمايشي در اصفهان اجرا شد ، گفت: طي شش ماه آينده اين تحقيقات در سراسر كشور رصد مي شود و ما مسائل آموزش ، فرهنگ و … در كشور را رصد خواهيم كرد. بايد نظارت شود و تمركز اين كار بايد يك انجمن تخصصي براي حقوق كودكان باشد و اين پروژه بايد به طور هم افزا اجرا شود.
معاون وزير دادگستري در مورد بازديد سال گذشته از ندامتگاه استان مركزي افزود: مراكز اصلاح و تربيت در كشور و استان در سطح بالاتر از حد استاندارد ايجاد شده اند اما هنوز چالش هايي وجود دارد. اين مراكز كار و آموزش خوبي را انجام مي دهند ، اما به محض اينكه افراد از مركز خارج مي شوند ، ارتباط با مركز قطع مي شود و مركز از آنها پشتيباني نمي كند ، در حالي كه بايد بين مركز و اطراف آن يك پل وجود داشته باشد. بايد ايجاد شود و بايد برنامه اي باشد كه كودكان پس از ترك مركز دوباره معاشرت كنند. بهترين اقدامات در مركز انجام مي شود ، اما ما به محيط خارج از زندان توجه نكرديم ، بنابراين اين موضوع بايد توسط مقامات مطرح شود.
به گزارش اخبار ما ، سيد علي آقازاده استاندار مركزي نيز در اين جلسه اظهار داشت: بازگشايي اين درمانگاه در استان مركزي اگرچه با تاخير انجام شده اما مطلوب است و بايد در استان گسترش يابد.
وي با بيان اينكه چنين فعاليت هايي در استان مركزي به صورت پراكنده وجود دارد ، اما امروز با افتتاح اين كلينيك فعاليت ها متمركز شده است ، افزود: بايد از فرصت هاي ايجاد شده مانند كانون وكلا و همچنين بايگاني اطلاعاتي در مورد ظرفيت ها و حمايت هاي اجتماعي نهايت استفاده را ببريم. اين از اين مزيت بهره مند شد و اقدامات اين كلينيك بايد به كل استان گسترش يابد.
به گزارش اخبار ما ، محسن خيرمند ، سرپرست معاونت اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم در استان مركزي نيز با بيان اينكه كليه دانش آموزان آسيب ديده شناسايي شده اند ، افزود: در صورت نياز به مداخله فوري ، اقدامات لازم انجام شده و مشكلات جدي گرفته مي شود. مشاوره داده مي شود
وي با تأكيد بر اينكه ، از آنجا كه آموزش يك موضوع جامع نيست ، فعاليت اين كلينيك ها بايد مستمر باشد و در حومه شهرها و ساير شهرها بايد همزمان با اراك و كار اين كلينيك ها آغاز شود ، اظهار داشت: مطمئناً با استفاده از ظرفيت مشاوره تهران مي تواند به شدت به كار خود ادامه دهد. به عنوان مثال ، آموزش مربيان مهد كودك و مربي دبستان آغاز شده است و هرچه هم افزايي در اين زمينه بيشتر باشد ، نسل آينده نيز موفق تر و كارآمدتر خواهد بود.
خيرمند تأكيد كرد: “ما خسارت وارد شده به استان و كشور را مي دانيم اما اولويت ها را نمي دانيم. بر اين اساس ارزيابي صورت گرفت و 15 حوزه و موضوعات خسارت به عنوان اولويت شناسايي شد كه 5 مورد مستقيماً به كودكان مربوط مي شود اما نگراني هاي زيادي در مورد خشونت عليه كودكان و خشونت خانگي ، و در اين كلينيك علاوه بر توجه به اين موضوع ، بايد نقش نهادهاي حمايتي را نيز جدي بگيريم.
انتهاي پيام