مرگ واسطه قرارداد الجزاير – اخبار ما

جديدترين اخبار و اطلاعات فناوري و رايانه را در اين وبگاه جستجو كنيد.

مرگ واسطه قرارداد الجزاير – اخبار ما

۹ بازديد

“نام عبدالعزيز بوتفليك از دو جهت ديگر با تاريخ معاصر ايران در ارتباط است: اول ، با توافق 1975 و ميانجيگري در رودخانه شطع العرب / اروند بين ايران و عراق ، و دوم ، با وساطت در آزادي دكتر شريعتي از زندان و پس از آن با دستور مستقيم شطرنج. ” به گزارش اخبار …

مرگ واسطه قرارداد الجزاير – اخبار ما https://maanews.ir/مرگ-واسطه-قرارداد-الجزاير-اخبار-ما/ Sun, 19 Sep 2021 12:55:37 0000 عمومي https://maanews.ir/مرگ-واسطه-قرارداد-الجزاير-اخبار-ما/ “نام عبدالعزيز بوتفليك از دو جهت ديگر با تاريخ معاصر ايران در ارتباط است: اول ، با توافق 1975 و ميانجيگري در رودخانه شطع العرب / اروند بين ايران و عراق ، و دوم ، با وساطت در آزادي دكتر شريعتي از زندان و پس از آن با دستور مستقيم شطرنج. ” به گزارش اخبار …

“نام عبدالعزيز بوتفليك از دو جهت ديگر با تاريخ معاصر ايران در ارتباط است: اول ، با توافق 1975 و ميانجيگري در رودخانه شطع العرب / اروند بين ايران و عراق ، و دوم ، با وساطت در آزادي دكتر شريعتي از زندان و پس از آن با دستور مستقيم شطرنج. ”

به گزارش اخبار ما ، مهرداد خدير در يادداشتي در عصر ايران او نوشت: “عبدالعزيز بوتفليقه ، رئيس جمهور سابق الجزاير ، كه مي خواست پس از 20 سال (چهار دوره) و دو سال قبل از آن بر روي ويلچر دوباره كانديدا شود ، سرانجام درگذشت.”

انقلابي سرشناس كه با راي مردم به قدرت رسيد اما استعفا نداد و هنگامي كه براي پنجمين بار رئيس جمهور شد ، مردم به خيابان ها آمدند و خواستار بركناري وي شدند. وي سپس پيامي ارسال كرد كه خدمات وي را براي 50 سال شرح مي داد و از مردم الجزاير مي خواست او را ببخشند. اگر اصرار مي كرد و مي ماند ، مي توان او را با روبرت موگابه مقايسه كرد ، كه مي توانست نلسون ماندلا باشد ، اما تشنگي او براي قدرت حول او چرخيد. اما بوتفليقه بايد بين اين دو توصيف شود. برخلاف ماندلا ، رهبر فقيد آفريقاي جنوبي ، او پس از مدتي عقب نشيني نكرد ، و مانند موگابه به طور كامل پوسيد و از شهرت سياسي طولاني مدت وي كم ماند.

نام عبدالعزيز بوتفليقه اما از دو منظر ديگر مربوط به تاريخ معاصر ايران است: اول ، قرارداد 1975 و ميانجيگري بر سر رودخانه شطاء العرب / اروند بين ايران و عراق ، و دوم ، از طريق دكتر. شرع از زندان و به دستور مستقيم شاه.

با استقلال الجزاير ، وي وزير گردشگري و جوانان و بعدها وزير امور خارجه شد. وي از سال 1963 تا 1978 عملاً سخنگوي جنبش عدم تعهد بود. با مرگ بومدين ، ​​بوتفليقه بهترين گزينه تلقي شد ، اما شازلي بن جديد وزير امور خارجه شد و موقعيت بوتفليقه تنزل يافت.

قرارداد 1975 در مارس 1974 با ميانجيگري الجزاير بين ايران و عراق براي پايان دادن به اختلافات ارضي و مرزي در دوران تصدي وي و به ابتكار وي در حاشيه اجلاس اوپك با بهره گيري از حضور شاه ايران و صدام حسين. صدام حسين هنوز رئيس جمهور عراق نشده است و شاه به دليل اهميت ويژه اي كه براي اوپك قائل است ، وي را به عنوان وزير دارايي جايگزين كرده است. اين توافق براي شاه بسيار مهم بود و صدام مي خواست خود را به عنوان رهبر كشور معرفي كند.

اما اين داستان چه ربطي به ديگران دارد؟ علي شريعتي؟

ارتباط داستان با سخنان دكتر سيد محمدمهدي جعفري – يكي از چهره هاي مبارز مسلمان در سالهاي قبل از انقلاب – كه در داستانهايش به دليل وابستگي هاي مذهبي و سابقه سياسي نقل شده است ، به شرح زير است:

شاه و صدام توافقنامه صلح ايران و عراق را در الجزاير امضا كردند. عبدالعزيز بوتفليقه در آن زمان وزير امور خارجه الجزاير بود كه در آن مدت خدمت زيادي كرد و به پادشاه نزديك شد. بوتفليقه پس از امضاي قرارداد از شاه شيريني مي خواهد. طبق معمول ، وزيران خارجه در آن زمان پول دريافت مي كردند. شاه مي گويد من فعلاً چيزي با خود ندارم ، وقتي به تهران مي روم به شما شيريني مي دهم. اما بوتفليقه به شاه مي گويد كه من اكنون آنچه را كه مي خواهم مي خواهم و اين آزادي دوست من ، دكتر است. شرع پس از مكث كوتاهي ، شاه رضايت خود را اعلام مي كند. به محض ورود شاه به فرودگاه تهران ، نصيري ، رئيس ساواك را براي آزادي دكتر به زندان فرستاد. شرع همه از اين تصميم شوكه شده اند. يكي از اعضاي ساواك ، رسولي يا عطارپور (حسين زاده) ، گفت كه اين امر بدون دستور دادستان و عزل ديگران امكان پذير نيست. شرع از تلاش. كسي نيست كه اين كار را شب انجام دهد. با اين حال ، از آنجا كه حكم اعليحضرت بود ، آنها خود سند را از دادسرا تهيه كردند ، بنابراين شريعتي يك شبه آزاد شد.

دكتر ميناچي ، كه در يك سلول در نزديكي دكتر شريعتي بود ، توضيح مي دهد كه در نيمه هاي شب ، هنگامي كه شرع در حال پرواز بود ، همه ما تعجب كرديم كه چه اتفاقي افتاده است و به اعضاي ديگر سلول ها فرياد زديم: “كجايي شرع را قبول مي كنيد؟ “” سرانجام گفته مي شود كه دكتر شريعتي خانواده اش را دعوت مي كند تا به دنبال شما بيايند ، و او با برادر شوهرش ، آقاي شريعت رضوي تماس مي گيرد تا بيايد و او همان شب به خانه برمي گردد. “

بنابراين دكتر اما شريعتي فكر مي كند نوروز 1975 در خانه باشد و يكي از معدود فيلم هايي كه پزشك را در حياط خلوت (خيابان جمال زاده) نشان مي دهد مربوط به روزهاي بعد از اكران است.

آشنايي و دوستي علي شريعتي با عبدالعزيز بوتفليك ريشه در دوران دانشجويي در دهه 1940 در فرانسه داشت و از آنجا كه دكتر شريعتي از طرفداران جبهه آزادي الجزاير بود و بوتفليقه در رأس شعبه جوانان در پاريس ، رابطه دوستانه اي بين اين دو برقرار شد.

اهميت اين حافظه به اين دليل است كه ادعا مي شود كه دكتر شريعتي در آخرين روز سال 1974 ، در آستانه نوروز ، پس از گزارش مثبت ساواك در مورد وي يك هفته قبل از پايان سال ، و نه يكباره ، آزاد شد. به همين دليل ، سيد محمدصدر ، برادرزاده امام موسي صدر و معاون وزير خارجه در دولت آقاي خاتمي ، در مصاحبه اي با روزنامه اعتماد در 22 نوامبر 2011 گفت:

“من سفري به الجزاير داشتم تا پيام آقاي خاتمي را به عبدالعزيز بوتفليقه رئيس جمهور ، رئيس جمهور الجزاير عليه فرانسوي ها و مرتبط با دكتر شريعتي منتقل كنم. من هميشه چيزي در ذهنم بود و مي خواستم از او بپرسم. در دفتر رياست جمهوري بوتفليقه كاخ از ما بسيار استقبال شد و او در زماني كه من معاون وزير بودم سه ساعت و نيم با من ملاقات كرد و پس از جلسه برخلاف عادت معمول سالن را ترك كرد. “او حتي در يك كنفرانس مطبوعاتي در كنار من ايستاد و من را به كنار ماشين برد. “

به گزارش ايران ، بوتفليقه تنها رئيس جمهور سابق الجزاير از 1999 تا 2019 نيست كه مي خواست براي پنجمين دوره نامزد شود. يا او تنها وزير خارجه الجزاير از سال 1963 تا 1968 نيست و مجموع اين دو مورد 35 سال است كه وي در دو مكان ميانجيگري كرد: يكي براي توافق الجزاير و ديگري براي آزادي دكتر. علي شريعتي.

اين واقعيت كه مراكشي در الجزاير متولد و بزرگ شده و در فرانسه تحصيل كرده است با واسطه تفاوت هاي تاريخي بين ايران و عراق و آزادي روشنفكران ايراني نشان مي دهد كه مردم مهمتر از جغرافيا هستند و البته “اين همچنين نشان مي دهد كه قدرت وسوسه انگيز است.”

انتهاي پيام

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.