دكتر. غني افزود: تاكنون 4 كشور از واكسن Sputnik وي در روسيه استفاده كرده اند. بنابراين ، ما واكسن روسي را وارد مي كنيم و وقتي به كشورهاي ديگر صادر مي شود از آن استفاده مي كنيم و نتايج فاز 3 كاملاً مشخص است. كشورهاي ديگر نيز نتايج استفاده از آن را منتشر مي كنند. …
ايمني ۹۲ درصدي واكسن «اسپوتنيك وي» https://maanews.ir/ايمني-۹۲-درصدي-واكسن-اسپوتنيك-وي/ اخبار ما Sat, 13 Feb 2021 06:53:14 0000 عمومي https://maanews.ir/ايمني-۹۲-درصدي-واكسن-اسپوتنيك-وي/ دكتر. غني افزود: تاكنون 4 كشور از واكسن Sputnik وي در روسيه استفاده كرده اند. بنابراين ، ما واكسن روسي را وارد مي كنيم و وقتي به كشورهاي ديگر صادر مي شود از آن استفاده مي كنيم و نتايج فاز 3 كاملاً مشخص است. كشورهاي ديگر نيز نتايج استفاده از آن را منتشر مي كنند. …
وي افزود: در حال حاضر ، آرژانتين با انتشار نتايج تأثير گيرندگان اين واكسن در وب سايتي در كشورش ، كار خود را با استفاده از اين واكسن انجام مي دهد.
رئيس كميته علمي ستاد كرونا گفت: واكسن روسي بر اساس ناقل ويروس ساخته شده و معادل واكسن Astrasnica-Oxford است. اين واكسن 2 دوز دارد و هم اكنون تا 92٪ در ايجاد ايمني در انسان موفق است.
غني افزود: واكسن اسپوتنيك روسي عملكردي دارد كه از يك حامل ويروس به نام آدنوويروس استفاده مي كند ، كه قبلاً براي ساخت واكسن Astraznica-Oxford استفاده مي شد.
وي توضيح داد: در توليد واكسن Astraznica-Oxford از آدنو ويروس شامپانزه استفاده شد اما روسيه از آدنو 5 و 6 استفاده كرد كه پاسخ بسيار بهتري نسبت به واكسن Astraznica ارائه مي دهد.
رئيس كميته علمي كرونا گفت: “آسترازنيكا تصميم گرفته است كه يك واكسن مشترك با روسيه توليد كند ، زيرا اين تجربه موفقيت آميزي با روسيه دارد.”
وي ادامه داد: انتقادي كه در آن زمان به روسيه وارد شد اين بود كه اين كشور به سرعت وارد فاز 3 شد در غير اين صورت از فناوري واكسن پول دريافت نمي كرد.
غني در مورد فناوري واكسن روسي گفت: “در حال حاضر ، واكسن كرونا در 4 سيستم عامل يا فرم مختلف در جهان توليد مي شود ؛ اولين فرم شامل توليد واكسن عليه ويروس كشته شده است كه هم اكنون در ايران توسط شفا فارمد ، يك شركت توليد مي شود. مرتبط با امام خميني.
وي افزود: شكل دوم شامل تهيه واكسن بر اساس ناقل ويروس است ، يعني قسمت هايي از ويروس كرونا بر روي ويروس غير كرونا قرار مي گيرد كه صدمه زيادي به بدن وارد نمي كند و مضر نيست و ايمني را در مقابل ايجاد مي كند. قطعه ويروس كرونا با اين واكسن.
غني ادامه داد: شكل سوم واكسن نيز مبتني بر پروتئين است. يعني يك قطعه ويروس به صورت نوتركيبي استفاده مي شود. مانند واكسن توليد شده توسط موسسه تحقيقات واكسن و سرم رازي و سري چهارم واكسن هاي مبتني بر MRNA كه در حال حاضر واكسن مدرن و واكسن Pfizer است.
رئيس كميته علمي ستاد تاج كرونا توزيع اين واكسن در كشور را يادآور شد: واكسن هاي روسي عليه تاج بر اساس تعيين اولويت ها براي گروه هاي تعيين شده توسط كميته اخلاق ملي توزيع مي شوند. گروه اول شامل كاركنان بهداشتي و پزشكي هستند كه در معرض خطر و افراد مسن هستند و گروهي با بالاترين ميزان مرگ و مير را تشكيل مي دهند ، گروه دوم شامل افرادي است كه در معرض خطر هستند و داراي يك بيماري زمينه اي هستند ، گروه سوم متشكل از افراد بالا است تماس با مردم ، و گروه چهارم به طور كلي واكسيناسيون است.
در مورد همكاري ايران با روسيه در توليد واكسن ، غني افزود: “از زماني كه روسيه تحقيق در مورد اين واكسن را آغاز كرد ، ايران درخواست همكاري و كار مشترك كرده است ؛ روس ها در ابتدا امتناع كردند ، اما اكنون آماده همكاري با ايران هستند.
وي با بيان اينكه در فضاي مجازي و برخي رسانه ها گفته مي شود واكسن روسي وارداتي نتيجه مرحله مطالعه اين واكسن و همكاري مشترك ايران با روسيه است ، يادآور شد: اكنون كه ساير كشورها استفاده از اين واكسن و مطالعات فاز 3 را آغاز كرده اند ، تقريباً منطقي نيست ، و در واقع ما يك واكسن از روسيه خريداري مي كنيم.
در مورد دماي نگهداري اين واكسن در مقايسه با ساير واكسن ها ، رئيس كميته علمي ستاد كنترل كرون گفت: “اثر بخشي و كارايي اين واكسن در دماي حدود 4 تا 8 درجه حفظ مي شود و مشكلي در از نظر زنجيره انتقال. “